CE ESTE UN STUDIO DE VIDEOCHAT?

Locul in care modelele videochat fac performanta financiara, se numeste studio videochat. Un spatiu amenjat specific pentru a desfasura activitatea in cele mai bune conditii.

SA FAC VIDEOCHAT DE ACASA SAU DE LA STUDIO

DETALIAT

AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

Probabil majoritatea modelelor isi pun aceasta intrebare cand se decid sa inceapa o cariera in domeniul videochat. Vom incerca sa prezentam situatia exact asa cum este, astfel ca voi sa puteti lua decizia corecta.

Videochatul se poate desfasura atata din studio, in mediul profesional special creat pentru desfasurare activitatii de videochat, cat si de acasa in cazul modelelor independente. In studioul videochat sunt multe avantaje, dar care pentru unele modele nu conteaza din cauza comisionului retinut de catre studioul videochat din totalul incasarilor modelelelor. In majoritatea cazurilor un model videochat independent (model care lucreaza in domeniul video chat de acasa), castiga sume cu mult mai mici decat un comision de 50% castigat in studio. Ca sa va faceti o idee un model independent castiga in majoritatea cazurilor sume intre 100 € si 300 €, in deplina ilegalitate (fara sa declare contractele cu siteurile la Administratia Financiara si fara a impozita veniturile generate).

In poza alaturata poti observa cum arata camera unui model videochat independent. Daca nu ai nici o problema cu camera ta aratand in acest fel, atunci ar trebui sa te obisnuiesti un pic cu lipsa spatiului.

Vei avea nevoie de astfel de dotari pentru a iti putea desfasura activitatea. Pe langa aceste echipamente vei avea nevoie de o conexiune la internet de calitate pentru videochat care costa in jur de 100 € lunar, si va trebuie sa iti izolezi destul de bine camera de lucru pentru a putea folosi microfonul fara a deranja parintii, vecinii in timpul orelor de odihna. Astfel poti lucra ca model independent, de acasa, cu mentiunea ca trebuie sa iti inregistrezi singura contractele video chat.

Situatia este mult mai simpla in cazul in care modelul colaboreaza cu un studio videochat. Studioul este obligat sa puna la dispozitia modelului video chat toate dotarile necesare desfasurarii activitatii in cele mai bune conditii. Astfel toate “problemele” modelului videochat cad in grija studioului. Studioul se ocupa de contractele cu siteurile videochat, studioul plateste chiria camerelor de lucru, studioul se ocupa de curatenie, studioul procura echipamentele pentru videochat, studioul asigura conexiunea internet, studioul plateste modelelele. Aceste servicii sunt oferite de studioul videochat, catre model contra unui comision care de regula este un procent din totalul incasarilor modelului videochat. Acestea fiind expuse sa incercam sa facem o diferenta intre activitatea de videochat desfasurata in cadrul unui studio, sau alternativa, model independent.

Activitatea de videochat de la STUDIO sau de ACASA?!

1. Costurile amenajarii spatiului de munca – Avantaj: STUDIO
EX: – ACASA, modelul trebuie sa isi procure tot echipamentul necesar, si pe langa asta sa se descurce in cazul oricarei probleme tehnice.
2. Costurile lunare intretinerii spatiului de munca – Avantaj: STUDIO
EX: – ACASA, modelul va suporta cheltuielile asociate conexiunii internet, curent consumat, intretinere echipament de lucru.
3. Cadrul legal al desfasurarii activitatii de model videochat – Avantaj: STUDIO
EX: – ACASA, modelul trebuie sa inregistreze personal contractele cu siteurile de videochat la Administratia Financiara si sa plateasca singure impozitul aferent de 16% si contributiile sociale aferente. Ocazional va avea nevoie de contractele respective si la banca la justificarea provenientei banilor.
4. Comisionul primit de model – Avantaj: ACASA
EX: – in STUDIO modelului ii este oprit un comision pentru toate cele puse la dispozitie. ACASA, modelul videochat va primi 100% din incasari din care isi va administra singura costurile asociate desfasurarii activitatii in sediul propriu.
5. Plata castigurilor – Avantaj: STUDIO
EX: – un STUDIO profesional, va plati prompt incasarile modelului, chiar daca unele siteuri platesc chiar si dupa 60 de zile. ATENTIE! Nu toate studiourile platesc aceste sume in avans. Multe studiouri mici platesc doar dupa ce incaseaza.
6. Atmosfera si conditiile de lucru – Avantaj: STUDIO
EX: – in STUDIO clar nu te vei plictisi. Chiar daca nu ai trafic, sau pur si simplu nu ai chef de munca poti sta cu colegele la o barfa, la TV sau pe NET. Acasa esti doar tu cu tine. Sau poate iti place singuratatea?!
7. Suport modele (training) si suport tehnic – Avantaj: STUDIO
EX: – in STUDIO ai parte 24h din 24h de training, indrumare, si suport tehnic. ACASA daca nu te descurci, va trebui sa te obisnuiesti cu idea.
8. Programul de lucru – Avantaj: ACASA
EX: – ACASA esti propriul tau sef. Lucrezi cand si cum vrei. Dar pe de alta parte asta constituie un real dezavantaj. Cu cat este mai dezorganizat programul tau cu atat incasarile tale vor fi mai mici.

Aceste fiind spuse concluziile le puteti trage singure. Studiorile video-chat opresc un comision. In functie de marimea locatiei, cheltuielile lunare pot fi sume pe care un model nu le castiga nici in 2 ani de munca. Situatia difera de la locatie la locatie, de la caz la caz noi aducem in discutie doar studiourile profesionale.

TOP Call Now Button