DEFINITIA COMPLETA A VIDEOCHATULUI

De unde provine termenul de videochat, cum a aparut aceasta activitate si cum se practica. Informatii complete si exacte din partea unor specialisti.

DETALIAT

CE ESTE VIDEOCHATUL

Probabil ca toata lumea stie din auzite sau din practica ceea ce inseamna videochat. Videochatul este o metoda de socializare folosita intre persoanele care se afla la distanta, care nu implica contact direct.


Conform siteului Wikipedia.org definita videochatului este cat se poate de bine explicata:
Video-chatul este o forma de comunicare, platita sau gratuita, între doua persoane, de regula prin intermediul unui webcam conectat la un computer. In ce priveste varianta platita a videochatului, actiunea se desfasoara intre client si un model de videochat sau un operator (in functie de natura discutiei). La randul sau videochatul platit poate fi de mai multe feluri:
Cu continut adult; in care modelele si clientii pot discuta intr-un cadru privat.
Cu conținut non-adult; se rezuma la servicii platite de informatii, training-uri in diferite discipline, conferinte nationale sau internationale, proceduri medicale la distanta, tarot, consiliere psihologica, precum si servicii pentru persoane cu handicap, etc….
Videochatul cu continut pentru adulti
In ceea ce priveste varianta de videochat cu continut adult, prestatorul de servicii, conform cu Legea 196/2003 plus legea 496/2004 pentru modificarea si completarea legii 196/2003, este numit model de videochat.
Ca si istoric, videochatul in Romania a inceput sa ia amploare in perioada 1999-2000, dar pana la trecerea in legalitate, era o practica obscura si neorganizata. Incepand cu anul 2010, pe teritoriul Romaniei, exista firme specializate care recruteaza si efectueaza training pentru persoanele ce sunt interesate de o cariera in acest domeniu, oferind suport fizic si organizatoric angajatilor. Astfel, modelele, cu ajutorul firmei angajatoare, colaboreaza cu site-uri de profil internationale, precum LiveJasmin. Pentru acest tip de activitate, castigurile unui model, variaza, de regula, intre 300 € si 4000 € lunar, in functie de numarul de ore de activitate, iar modelul luand un comision din fiecare apel. Acest comision se calculeaza în functie de durata apelului si alte criterii ce difera de la firma la firma.
Este foarte important ca prevederile legilor sa fie respectate in acest domeniu, ca in orice alta activitate comerciala sau de prestari servicii, desi in continuare sunt multi asa numiti “angajatori” care prefera sa incalce legea, acest aspect daunand la comun imaginii studiourilor de videochat din Romania. Nu accepta sa lucrezi intr-un studio ILEGAL. Esti pregatita sa risti? Mai bine alege legalitatea, alege-ne pe noi. Citeste si sfaturile noastre…

TOP Call Now Button